Sacensību video

Skatīt visus video
Venden

Statistika

eXTReMe Tracker

Ziņas

2017 Tulcea ETU Triathlon Junior European Cup

2017 Tulcea ETU Triathlon Junior European Cup
05.09.2017

2017 Tulcea ETU Triathlon Junior European Cup

          Pagājušajā nedēļas nogalē, kamēr citi bērni un jaunieši gatavojās 1. septembrim un devās uz svinīgajiem pasākumiem skolā, uzsākot jauno mācību gadu, Latvijas triatlona izlases juniori Daniela Leitāne (Dobele, SK Aquatics), Artjoms Gajevskis (Daugavpils, DTC Jaunība) un Savēlijs Suharževskis (Valmiera, DTC Jaunība) pārstāvēja Latviju ETU Junior triathlon cup Tulcea - Rumānijā.

      Pirmā ETU Junior triathlon cup Tulcea ietvaros 3. septembrī plkst. 12.00 uz starta stājās Daniela Leitāne. Danielai 19 meiteņu konkurencē bija piešķirts 4. numurs. Daniela bija manāmi satraukusies, jo, salīdzinot ar iepriekšējo dienu, ezerā bija izveidojušies pamatīgi viļņi un pūta arī spēcīgs vējš, raujot virpuļos smiltis un sakaltušās lapas. Ūdens temperatūra bija 22.5C, gaisa temperatūra, pateicoties vējam, bija samazinājusies līdz 26C. 750 m peldēšanas posmam starts tika dots no ūdens. Daniela ar 1,5 min starpību no līderes ungārietes izpeldēja trīspadsmitā. Velo segmentu veidoja 5 apļi pilsētas ielās, ar kopējo trases garumu 22 km, kas bija diezgan tehniski sarežģīta - gan ar kāpumiem, gan nobraucieniem un pat ar bīstamiem pagriezieniem apgriešanās vietās. Daniela cerības lika uz velo posmu, kur 4. aplī arī pakāpās līdz pat trešajai pozīcijai. Tomēr spēcīgais vējš Danielu bija nogurdinājis velo segmentā, jo tā arī neizdevās pabraukt grupā aizvējā un atgūt spēkus pirms skriešanas. Skriešanas posmā Danielu apdzina vāciete un ungāriete, kuras pēdējos divus velo apļus “nosēdēja” Danielas aizvējā. Rezultātā Daniela finišēja kā piektā ar rezultātu 01:08:59. Uzvaru svinēja 1.vieta Sofiya  Pryyma 01:04:23, 2.vieta Dorottya Petrov 01:04:43, 3.vieta Annika Koch 1:06:15. No Baltijas valstīm sacensībās piedalījās arī Merili May Kivimets no Igaunijas, kura ieguva 8.vietu (01:12:31).

       47 puišiem starts tika dots 13.40. Gan Artjoms Gajevskis, gan Savēlijs Suharževskis arī bija manāmi satraukušies, jo gan viļņi ezerā, gan vējš bija pieņēmušies spēkā, kā arī Daniela bija jau padalījusies ar pieredzi par velo posma bīstamajām vietām. Savēlijs ar Artjomu izpeldēja kopā 13. un 14. pozīcijā ar 40 sekunžu starpību no līdera. Pirmajā grupā aizbrauca 6 sportisti. Savēlijs paspēja pēc tranzītzonas noķert otro grupu, savukārt Artjoms ar trešo grupu pēc 2 apļiem noķēra Savēliju, jo horvātu sportistam gadījās neveiksmīgs kritiens, kā rezultātā otrā grupa izjuka. Bez tam Savēlijs bīstamajā apgriešanas vietā asā un šaurā pagrieziena dēļ ar kreiso sānu atsitās pret stāvošo automašīnu. Pēc tranzītzonas abi mūsu puiši skriešanas posmu uzsāka kopā. Artjoms finišu sasniedza 12. pozīcijā ar rezultātu 01:00:21 , savukārt Savēlijs 22. - ar rezultātu 01:03:04 Uzvaru svinēja 1.vieta Gergő Soós HUN 00:58:17, 2.vieta Kamil Damentka POL 00:58:28, 3.vieta Klemen Bojanc SLO 00:58:39. Rezultātus skatīt šeit.

Latvijas Triatlona federācija

Komentāri

Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji

Atbalstītāji

Radisson Blu DaugavaLOKWellmanLabās balvasDPDRīgas BrīvostaLSFPMILZUSTEINELBTAastarteCharlot