Sacensību video

Skatīt visus video
Venden

Statistika

eXTReMe Tracker

Ziņas

2017 Panevezys ETU Triathlon Youth European Championships Festival

2017 Panevezys ETU Triathlon Youth European Championships Festival
17.07.2017

 

2017 Panevezys ETU Triathlon Youth European Championships Festival

Pēc vienas brīvdienas atsākās cīņas par medaļām Panevežos Eiropas triatlona jauniešu čempionātā triatlonā. Finālos distance tika nedaudz saīsināta un jāpeld bija 300m, jābrauc 8,55km  un jāskrien 2,35km. Tiesības startēt B finālos bija izdevies izcīnīt Danielai Leitānei un Artjomam Gajevskim. Danielai uz starta bija jādodas pirmajai un šoreiz laika apstākļi bija pilnīgi pretēji pusfinālā piedzīvotajam - spīdēja saule un arī ūdens temperatūra bija pietiekami silta, lai peldēšanā netiktu izmantoti hidrotērpi. Līdztekus Danielai uz starta stājās 30 sportistes. Peldēšanā jaunietēm bija ļoti liels temps, kuru Daniela diemžēl neizturēja un līdzīgi kā pusfinālā nācās velo iesākt praktiski vienatnē. Velo segmentā saulainais laiks un sausais asfalts jaunietēm deva īpašu sparu un Danielai vien izdevās nobraukt līderu ātrumā, bet nepietuvojoties nevienai no grupām. Skriešanā bija jāveic divi apļi, kuru laikā Daniela spēja noturēties 24 pozīcijā – laiks distancē 00:30:15. B finālā uzvaru svinēja Inês Rico (POR) ar rezultātu 00:28:37.

B finālā puišiem startēja Artjoms Gajevskis un līdzīgi kā meitenēm arī puišiem velo segments bija ļoti ātrs un kaut arī šis bija tikai B fināls (bez medaļu izcīnīšanas), neviens no jauniešiem nebija gatavs padoties. Artjomam izdevās diezgan labi nopeldēt, bet velo posmā neizdevās “ieķerties” pirmajā grupā, kas pamazām, bet tomēr attālinājās no sekotājiem un atlika vien cerēt,kas izdosies visu saglābt ar skriešanu. Bet arī skriešanā visi puiši bija ļoti noskaņojušies un finišā Artjomam smagā cīņā 13 vieta – laiks 00:26:46. B finālā uzvaru svinēja Daniil Kondrashov (RUS) ar laiku 00:26:12.

A finālā jaunietēm uzvaru svinēja Jessica Fullagar (FRA)  00:27:37, kura finiša sprintā apsteidza Beatrice Mallozzi (ITA) 00:27:38, trešā finišēja Pia Totschnig (AUT) 00:27:57.

Jauniešiem A finālā visus burtiski “saplosīja” Lielbritānijas pārstāvji, kuri skriešanās posmā neatstāja nekādas cerības pārējiem un aizņēma visu goda pjadestālu: Daniel Slater -00:24:52, Matthew Willis - 00:24:58 un Sam Hart - 00:25:02.

Sacensības atsākās svētdien ar startu jauktajām stafetēm (šāds formāts ir iekļauts arī Olimpisko spēļu programmā). Distancē devās četri sportisti - divi jaunieši un divas jaunietes - un katram no viņiem bija jāvei 250m peldus, 5,7km velo un 1km skriešana. Uz starta stājās 24 komandas.

Jāpiemin arī, ka uz stafešu sacensībām mūsu jaunos sportistus atbalstīt bija ieradies arī Latvijas triatlona federācijas prezidents Vilnis Priedītis.

No Latvijas uz starta stājās Daniela Leitāne, Jēkabs Audzēvičs, Linda Siliņa un Artjoms Gajevskis. Pirmā startēja Daniela un arī šoreiz viņai pietrūka vien 10 sekundes, lai “ieķertos” lielajā grupā. Nododot stafeti Jēkabam, atradāmies 18. vietā. Jēkabs uzsāka ar lielisku peldēšanu, bet velo posmā viņu noķera Ukrainas un Igaunijas pārstāvji. Linda stafeti uzsāka kā 21., bet viņu drīz vien panāca Horvātijas pārstāve, kura no Lindas aizmuka skriešānā. Artjomam nācās “ķert” horvātu un to viņš jau izdarīja peldēšnas posmā, velo viņi nobrauca kopā un skriešanā Artjoms aizmuka no sava sekotāja. Finišā Latvija ieskrēja kā 20., bet pēc rezultātu publicēšanas mūsu komanda bija vienu vietu augstāk – 19., jo sacensību saimnieku komanda no Lietuvas tika diskvalificēta, jo netika izciests sods par noteikumu neievērošanu tranzītzonā (līdzīgi Lietuvas komanda tika diskvalificēta arī 2016. gada junioru čempionātā).

Komandu cīņa atkal dominēja Lielbritānijas pārstāvji ar laiku 01:07:10, sudrabs Portugālei - 01:07:24 un bronza Francijai - 01:07:40.

Visi rezultāti pieejami šeit.

Šī nedēļa mūs jauniešiem bija ļoti saspringta, kas prasīja gan no sportistiem gan treneriem daudz spēka un pacietības. Tomēr kopumā ar mūsu sportistu rezultātiem esam apmierināti un noteikti ir jāmeklē iespējas, kā uzlabot rezultātus. Tādēļ jau uzreiz pēc šim sacensībām no 17 līdz 23. jūlijam mūsu jaunie sportisti piedalās Eiropas triatlona federācijas organizētā jauniešu triatlona nometnē, kas noteikti palīdzēs gan fiziskajā jauniešu attīstībā, gan kopumā gūstot jaunus triatlona draugus.

Latvijas triatlona federācija

Komentāri

Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji

Atbalstītāji

Radisson Blu DaugavaLOKWellmanLabās balvasDPDRīgas BrīvostaLSFPMILZUSTEINELBTAastarteCharlot