Sacensību video

Skatīt visus video
Venden

Statistika

eXTReMe Tracker

Ziņas

2017 Panevezys ETU Triathlon Youth European Championships Festival

2017 Panevezys ETU Triathlon Youth European Championships Festival
14.07.2017

2017 Panevezys ETU Triathlon Youth European Championships Festival

 

No 12. jūlija līdz 16. jūlijam Lietuvas pilsētā Panevežos norisinās Eiropas triatlona jauniešu čempionāts triatlonā (Pēc skaita šis bija tikai otrais šāda veida pasākums Eiropas Triatlona savienības vēsturē). Sacensības tika atklātas ar svētku gājienu uz pilsētas centru, kur notika koncerts. Sacensības atklāja Eiropas Triatlona savienības (ETU – European Triathlon union) prezidents Renato Bertrandi (ITA). Viņš uzsvēra, ka šis nav tikai Eiropas čempionāts jauniešiem, bet arī svētki visai triatlona saimei. Īpaši viņš uzsvēra Panevežu pilsētas ieguldījumu šo svētku organizēšanā.

Uz šīm sacensībām devās seši Latvijas sportisti. Sacensībās varēja piedalīties jaunieši vecumā no 15-17 gadiem (dzimuši 2000-2002). Distancē bija jāveic 500m peldus pa Nevežis upes kanālu, 11,4km ar velo pa Panevežu pilsētas ielām (4 apļi) un jāskrien apkārt peldēšanas kanālam pa parku (3 apļi). Sportisti tika sadalīti trijos pusfinālos, no kuriem tikai 9 labākie no katra pusfināla varēja kvalificēties uzreiz A finālam un papildus vēl trīs labākie laika īpašnieki no visiem pusfināliem. Savukārt B finālam kvalificējās  nākošie 30 labāko rezultātu īpašnieki.

Tradicionāli sacensības uzsāka jaunietes, no Latvijas startēja Linda Siliņa (pirmajā pusfinālā) un Daniela Leitāne (trešajā pusfinālā). Diemžēl tieši ceturtdiena - 13.jūlija pēcpusdiena nelutināja sportistus ar laika apstākļiem, un sacensību laikā lija spēcīgs lietus, kas noteikti bija iemesls arī daudzajiem kritieniem velo trasē. Ūdens temperatūra kanālā bija +21,6oC un tas deva iespēju izmatot hidro tērpus, bet gaisa temperatūra svārstījās no +14 līdz +16oC un praktiski visu dienu lija lietus un pūta stiprs vējš.

Lindai Siliņai šīs bija pirmās šāda mēroga sacensības. Līdz šim viņa bija startējusi tikai Baltijas kausa ietvaros. Ar Lindu kopā starēja 28 sportistes no 22 valstīm. Pieminēšanas vērts ir fakts, ka dažām no viņām ir ļoti augstvērtīgi rezultāti jau junioru konkurencē (piem. Jessica Fullagar (FRA) izcīnījusi 3.vietu 2017 Kitzbühel ETU Triathlon European Championships, kura arī izcīnīja uzvaru šajā pusfinālā). Linda šajā konkurencē finišēja 25.vietā ar rezultātu 00:49:24. Jāpiemin arī, ka vairākas sportistes tika noņemtas no trases, jo līderes viņas apdzina par apli velo trasē. Tomēr Linda Siliņa šo pārbaudījumu izturēja un finišēja.

Savukārt Daniela, startējot trešajā pusfinālā, spēja izcīnīt 16.vietu, kas deva viņai vietu turpināt cīņu B finālā. Diemžēl šoreiz Danielu “iegāza” peldēšana (vien 18.rezultāts), līdz ar to pārējās konkurentes bija pārāk tālu un nācās viņas ķert rokā velo trasē. Tas arī Danielai izdevās - ar lielisku riteņbraukšanu viņa pakāpās uz 8 vietu. Tomēr, atstājot lielu daļu spēka riteņbraukšanā, Daniela finišēja tikai kā 16. - ar rezultātu 00:43:01.

Jauniešiem Latviju pārstāvēja Artjoms Gajevskis, Jēkabs Audzēvičs, Markuss Ubavičs un Matvejs Suharževskis.

Puišiem sacensības uzsāka Jēkabs Audzēvičs pirmajā pusfinālā, kuram izdevās lieliski nopeldēt (6.rezultāts savā pusfinālā), bet diemžēl Jēkabam neizdevās “ieķerties” nevienā no velo grupām un nācās samierināties ar 24.vietu 30 sportistu konkurencē ar finiša laiku 00:41:52.

Otrajā pusfinālā startēja Matvejs Suharževskis (00:44:17). Matvejam 30 sportistu konkurencē 27 vieta.

Savukārt trešajā pusfinālā startēja divi Latvijas pārstāvji Artjoms Gajevskis un Markuss Ubavičs. Tieši uz Artjoma startu tika liktas vislielākās cerības. Diemžēl peldēšanas posms arī Artjomam neizdevās tik labs kā gribētos. Startā viņš nokļuva lielā burzmā, kas liedza tikt līdz “tīram” ūdenim un tika zaudēts laiks. Savukārt velo segmentā viņš spēja noturēties pietiekami labā pozīcijā, lai pacīnītos par vietu A finālā. Un tomēr šajā pusfinālā cīņa bija ļoti sīva un mūsu sportistam pietrūka vien 17 sekundes līdz “lielajam” finālam. Artjoma finiša laiks 00:38:05. Savukārt Markuss ar rezultātu 00:44:29 šajā pusfinālā starp 29 sportistiem spēja izcīnīt 26 vietu.

Jaunietēm “visātrākais” bija trešais pusfināls (kurā startēja Daniela) un uzvaru svinēja krievijas pārstāve Daria                Lushnikova - 00:40:33, bet jauniešiem - pirmais pusfināls (kurā startēja Jēkabs) un labākais bija Daniel Slater no Lielbritānijas - 00:36:45. Jāsaka gan, ka sestdien cīņa atsāksies ar jaunu sparu, jo pusfinālos malā stāvošie treneri “bremzēja” tos savus sportistus, kuri droši jau bija izcīnījuši vietu A finālā.

No Baltijas valstīms labāko rezultātu jaunietēm uzrādīja Evelina Tomkevičiute (00:42:03), bet pēc pirmatnējās informācijas viņa bija “pirmā” aiz strīpas uz A finālu. Savukārt puišiem tieši Artjoms bija labākais no mūsu tuvākajiem kaimiņiem, kopējā ieskaitē viņam 33 vieta.

Piektdien sportistiem ir iedota nosacīta atslodzes diena, lai atjaunotu spēkus startam A un B fināliem, savukārt svētdien norisināsies stafetes komandām, kur startēs arī Latvijas izlases sportisti.

Rezultāti pieejami šeit.

 

Latvijas Triatlona federācija

Komentāri

Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji

Atbalstītāji

Radisson Blu DaugavaLOKWellmanLabās balvasDPDRīgas BrīvostaLSFPMILZUSTEINELBTAastarteCharlot