Sacensību video

Skatīt visus video
Venden

Statistika

eXTReMe Tracker

Ziņas

2016 Zagreb ETU Triathlon Junior European Cup

25.09.2016

2016 Zagreb ETU Triathlon Junior European Cup

 

2016. gada 18. septembrī Latvijas Triatlona federācijas sportisti piedalījās “2016 Zagreb ETU Triathlon Junior European Cup”. Sportistiem pirms sacensībām bija lieliska iespēja piedalīties Eiropas Triatlona savienības treniņometnē pilsētā Medulin, kurā bija pulcējušies jaunieši-juniori no citām Eiropas valstīm – Slovākijas, Rumānijas, Slovēnijas, Horvātijas un Serbijas.

 

Pēc treniņometnes sportisti ieradās Zagrebā 15. septmebrī un bija pietiekami daudz laika, lai iepazītos ar sacensību norises vietu.

 

Sacensības norisinājās Zagrebas pilsētas sporta atpūtas kompleksos “JARUN” un “Mladost”, peldēšana notika airēšanas kanālā, riteņbraukšana kompleksu ietvaros ( slēgta, līdzena trase no autotransporta) un skriešana gar airēšanas kanālu.

 

Puišiem uz starta stājās 70 sportisti no dažādām Eiropas valstīm. No Latvijas uz starta izgāja Savēlijs Suharževskis. Peldēšanas posmā 6 sportistiem izdevās atrauties no galvenās grupas, arī riteņbraukšanās šī grupa savu pārsvaru palielināja. Savukārt Savēlijs peldēšanā iznāca kopā ar lielo grupu un riteņbraukšanā turējās “peletona” galvagalī. Pēc otrā “MIX” skriešanu Savēlijs iesāka piesardzīgi, bet pamazām kāpinot tempu viņam izdevās pakāpties dažas vietas augstāk. Rezutātā viņam 27 vieta (00:56:26). Uzvaru svinēja itālis Sergiy Polikarpenko (00:53:52), otrais vācietis Moritz Horn (00:54:07) un trešais ungārs Botond Karai (00:54:19).

 

Meitenām uz starta stājās 37 sportistes. No Latvijas startēja Daniela Leitāne, Kristiāna Kalniņa un Patrīcija-Agnese Ozola. Sacensības labi sāka Patrīcija, kura no peldēšanas iznāca kopā ar līderēm, tomēr viņai neizdevās noturēties līderu grupā riteņbraukšanā un pamazām viņai pietuvojās Daniela Leitāne, kura riteņbraukšanas posmu veica vienatnē un Patrīcijas grupu noķēra tikai pēdējā aplī. Savukārt Kristiāna riteņbraukšanu veica kopā ar slovēnijas sportisti divatā. Skriešanas posmā Danielai izdevās vēl pakāpties par dažām vietā uz augšu un finišā viņai 24 vieta (01:05:31), Kristiānai 32 vieta (01:10:51) un Patrīcijai 36 vieta (01:13:28), kura finišēja neskatoties uz traumu. Juniorēm uzvaru svinēja austriete Pia Totschnig (00:59:49), otrā vāciete Julie Jungblut (01:00:02) un trešā Magdalena Früh (01:00:18).

 

Jauniešu sacensībās piedalījas Jēkabs Audzēvičs, kurš 20 sportistu konkurencē izcīnīja 4. vietu.

 

Tā bija lieliska pieredze sportistiem un arī laba analīze, lai saprastu kam gatavoties nākotnē.

 

 

Komentāri

Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji

Atbalstītāji

Radisson Blu DaugavaLOKWellmanLabās balvasDPDRīgas BrīvostaLSFPMILZUSTEINELBTAastarteCharlot